Insiktsfull och frodig 2 timmars matresa som tar dig med på en resa genom Veronas gator och utforskar det lokala köket och kulturen. Vår engelsktalande guide, som är född och uppvuxen i Verona, leder dig genom den historiska stadskärnan för att upptäcka några av stadens mest utsökta och traditionella ställen.
Vårt första stopp blir på Redoro bruschetteria för att prova ett urval av olivoljor extra vigin från oljekvarnen. Gardasjön har ett perfekt klimat för olivodling, så njut av en bruschetta med detta flytande guld och råa oliver.
Efter en kort promenad genom Veronas pittoreska gator, i närheten av det gamla medeltida slottet Castelvecchio, stannar vi till vid
På en lokal chocolatier får vi smaka på gammaldags choklad och dess historia bakom. Glöm nya varumärken och upplev de gamla smakerna från 20- till 50-talets chocolatiers.
När du går runt kommer du att stanna till vid viktiga landmärken från arenan till den romerska gamla Porta Borsari.
För ostälskarna ett urval av Monte Veronese, en halvhård ost som produceras i de lokala kullarna och har en distinkt smak.
För skinkälskarna finns ett urval av lokala skinkor, inklusive den typiska salamin “soppressa” och en annan nischad chacuterie.
Historien har inte slutat eftersom Verona är känt för sina Valpolicella-viner. Vi stannar till vid provsmakningsrummet nära arenan där vi provar 2 ikoniska röda viner (eller rosè från Gardasjön om så önskas). Vatten kommer att tillhandahållas liksom taralli (klassiska italienska vinsnacks).
När vi promenerar genom Veronas historiska centrum kommer våra reseledare att berätta om traditioner som gör denna matresa till en oförglömlig upplevelse för alla deltagare.
Det sista stoppet blir i familjeaffären som producerar och säljer Pandoro, Veronas mest kända tårta. Alternativt får vi smaka på Risini, ett bakverk som görs på ris från fälten söder om Verona.
Kom hungrig och redo att utforska smakerna i Verona!