Den här praktiska matlagningskursen är det bästa sättet att förstå italiensk mat. Jag bjuder in dig till min fastighet på landet nära Venedig (45 minuter med tåg). Jag anordnar matlagningskurser i små grupper för alla som är intresserade av att lära sig grunderna i det italienska köket. Mina lektioner kommer att vara på engelska och en praktisk matlagningsupplevelse. I slutet av kursen kommer du att kunna laga rätter som färsk hemlagad pasta, till exempel lasagne, potatisgnocchi eller risotto; som efterrätt lär du dig att förbereda en traditionell tiramisù (varje lektion förbereder tre recept från en lista med föreslagna rätter.). Tidigare erfarenhet är inte ett krav. Mina matlagningskurser kommer att vara på min familjegård, en typisk Agriturismo som huvudsakligen är inriktad på gästfrihet. Kurserna börjar kl. 10.00. Jag förklarar dagens meny och berättar historien och traditionen bakom de italienska rätter som vi ska laga. Sedan lagar vi lunch och äter tillsammans. Ett gott italienskt vin är en perfekt matchning till mina rätter.
VAD SKA VI LAGA? EXEMPEL PÅ ITALIENSKA RECEPT SOM VI KAN LAGA TILLSAMMANS
Höjdpunkten i denna matupplevelse är att göra färsk pasta. Sedan visar jag dig hur du lagar klassisk italiensk mat med färska, lokala ingredienser, de flesta plockade i trädgården. På begäran tillagar vi kött, vegetariska menyer eller unika rätter av kostskäl. Varje lektion tillagas tre recept från en lista med föreslagna rätter.