Vår lokala guide kommer att ge en översikt över Turin och dess roll i utvecklingen av den italienska identiteten och hur mat och vin har blomstrat i detta område tack vare 800 års regler Savoyard stat. Eftersom du var en bohem, börjar vi turen på en historisk kaffebar som är nominerad för sin fina kakao.
Först ska du prova Bicerin, den traditionella chokladdrycken vars recept serverades och fortfarande serveras på dessa 800-talscaféer. Från det ena matstoppet till det andra kommer du att se torg och landmärken som är viktiga för den lokala historien. Ni åker sedan vidare till en av de bästa chokladbutikerna för att utforska hur lokala chokladtillverkare har bearbetat fin kakao för vår lycka. Provsmakning av ett urval traditionella praliner som Gianduiotto, Cremino och en säsongsbetonad pralin. Namnet Gianduiotto kommer från Gianduja: tillverkas genom att blanda finmalda hasselnötter med choklad för att skapa en mjuk och njutbar behandling. Gianduja har en fascinerande historia med ursprung i Turin och går tillbaka till 1800-talet då kakao var knapp och dyr.
Chokladprovningen fortsätter och du får prova mörk premiumchoklad gjord på fin kakao, som bara utgör 10 % av hela världsproduktionen. Provsmakningarna kommer att vara 100 % ekologiska och “bean to bar”-produkter.
Sedan går ni vidare till en vinprovning: Turin och Piemonte är berömda för sina viner, från vingårdar i Alpernas sluttningar. Din guide tar dig med på en vinprovning av 2 ikoniska vita och röda viner, tillsammans med en ekologisk kött- och osttallrik. Ger en avslappnad kurs i att dricka som en proffssommelier och förstå dofterna bakom varje vin.
Kom hungrig, törstig och ivrig att lära dig nya saker. Gör dig redo att utforska Turins smaker och se de otroliga torgen och palatsen som påminner om det förflutna.