Upplev en autentisk kulinarisk upplevelse i Lecce, Apuliens barockhuvudstad. Din värd kommer att ta emot dig med en välkommen aperitizer av typiska Salento-produkter, en uppfriskande Leccese-kaffe (i den äldsta Salento-traditionen, kaffe sötas med mandelmjölk och fräschas upp med is) kommer att följa med dig medan du njuter av en fantastisk praktisk matlagning, Kombinera enkla ingredienser, som smak, vatten, för att skapa en utsökt maträtt. Blanda råa produkter med passion och förbered degen av pasta fresca och förbättra dina matlagningsfärdigheter, knåda, skär och forma Orecchiette och Maccheroni al Ferretto (ferrettopastaverktyg). Med ledning av en passionerad lokal kock kommer du att förbereda två olika såser för att klä din pasta till den klassiska “färska tomatrödsåsen” och kikärter och lokala grönsaker.
Njut av frukterna av ditt arbete med din kock och i en gemytlig middag, tillsammans med hembakat bröd, avsluta med en typisk efterrätt och hemgjord limoncello. Rosta med lokalt rött, rosè och vitt vin för att fira denna exklusiva upplevelse.
Skaffa recepten och ditt ferrettopastaverktyg för att fortsätta ditt matlagningsäventyr hemma!