Tokyos pulserande matkultur är legendarisk och en av många anledningar till att människor vallfärdar till den japanska huvudstaden. På denna Tokyoresa får du ta del av Tokyos matkultur ur en vanlig affärsmans perspektiv, samt matens traditioner i Tokyos vardagsliv. Under hela din matresa i Tokyo kommer din lokala guide att förklara matens historia och de platser du besöker, och dela med sig av sina egna personliga erfarenheter och matrelaterade familjetraditioner och seder under turen.
Vi börjar vår rundtur med en snabb promenad genom Depachika, livsmedelsavdelningen i varuhusets källare, där du kan hitta en mängd olika rätter, från lite lyxigare delikatesser för när du har gäster över, till sådana som vanligtvis används som tillbehör. Vackert dekorerade japanska, västerländska och kinesiska desserter av alla slag tillfredsställer alla sötsugna. Ett stort utbud av livsmedel, konditorier och lär dig mer om de många olika traditionella japanska sötsakerna (Wagashi) - och, bäst av allt, välj en av Wagashi att prova!
Efter att ha vandrat runt i Ginza på natten, upplyst av neonljus, åker vi till Tsukishima för att besöka “Monja” Street, där “Monja-Yaki” sägs ha sitt ursprung. Monja-yaki, som ofta jämförs med Okonomi-yaki i Osaka, är en typ av japansk friterad smet med olika ingredienser. Ingredienserna finhackas och blandas i smeten innan de grillas. Du får chansen att titta på när maten tillagas, prata med kocken och äta din Monja-yaki direkt från värmeplattan. I sann lokal stil använder du en liten metallspatel för att äta direkt från grillen. Var försiktig så att du inte bränner tungan! Efter Monja åker vi tillbaka till Ginza med tunnelbanan och beger oss till Yakitori Alley, ett område med många avslappnade restauranger i barstil och födelseplatsen för yakitori, en av många japaners favoritförrätter. Som många affärsmän och kvinnor gör efter kl. 17.00 tar vi en drink med sake eller en lokal öl och provar sedan yakitori på någon av de många lokala restaurangerna, alla med sin egen “tare” (sås) blandad med deras hemliga ingredienser. Din rundtur avslutas här men glöm inte att be om tips på vad du mer kan se, göra och äta under din vistelse.