Denna turné är den perfekta introduktionen till Venedig, och ger dig en överblick över stadens oöverträffade historia och ett smakprov på dess världsberömda kök. Ditt äventyr börjar i stadsdelen Cannaregio, ett av de få kvarvarande bostadsområdena i Venedig, känt för att vara en populär mötesplats efter jobbet för törstiga lokalbefolkningen.
Vi kommer att ta en lugn promenad runt och prata om dess 1 000-åriga historia och din lokala guide kommer att ge förslag på andra saker att se och göra under din vistelse. En tur i en traditionell, stand-up traghetto gondol är nästa när vi korsar Canal Grande som lokalbefolkningen gör. Väl framme i Rialto kan matprovningen börja! Vi kommer att prova färsk fisk på ett litet matställe, som ägs av en grupp unga lokalbefolkningen med en passion för att experimentera med traditionella recept, vilket ger dem en modern twist. Förvänta dig rätter som bläckfisk med svart bläck, stekt blandad fisk, polenta med skaldjur, tonfiskbollar med tomater eller säsongens grönsaker (serveras i utarbetade rätter). All färsk fisk som serveras kommer från Rialtomarknaden, en stor frukt- och grönsaksmarknad i centrala Venedig.
Efter aptitretande provningar kommer vi att bege oss till de få lokala platserna som hjälper dig att bättre förstå kulturen på Cicchetti-barerna i Venedig och hur du kan njuta av mat- och vinupplevelser. Vi kommer att presentera en ny bar som ägs av två venetianska bröder med passion för lokal mat och vin, och på detta stopp kommer du att få smaka en lokal smörgås som kallas tramezzino och mycket lokala venetianska Spritz. Framåt kommer du att prova rätter som Creamy Dried Codfish Baccalà eller stockfish (torkad torsk), som kom till Venedig på 1400-talet tack vare kapten Querini. Här får vi chansen att prova detta traditionella lokala recept. Förvänta dig torsk tillagad på två olika sätt. Låt oss veta vilken du föredrar mest.
Några hemligheter och dolda platser nära Rialto är härnäst, vilket kommer att visa vikten av att flytta bara en gata bort från turisthorderna, för att få en liten bit av Venedig för dig själv. Räkna med att möta och osta Cicchetti på en av platserna och lasagne eller risotto eller pasta på den andra. Avsluta med välförtjänt efterrätt – Tiramisu. Turen avslutas vid Campo San Bortolomio, som är omgiven av fantastiska restauranger och butiker. Din guide hjälper dig gärna med rekommendationer för att fortsätta det roliga eller med vägbeskrivningar för att hjälpa dig tillbaka till ditt boende.