Kontakta oss alltid innan du bokar, kalendern är inte uppdaterad
Vi är en 16 år gammal Off-Grid Slow Food Family Farm som införlivar filosofin om långsamt liv i vår dagliga livsstil samtidigt som vi är väktare av lokala sorters grönsaker och stöder lokala vete-, olivolje- och vinproducenter. Vi är ivriga forskare av slowfoodskyddade grönsakssorter och vi odlar dessa i vår ekologiska grönsaksodling. Du kommer att ha möjlighet att lära dig alla våra trädgårdsstrategier och se dessa sällsynta växter och om det är säsong smaka på dem. Som jättelöken från Giarratana, en endemisk lökart som kan väga över 2 kg och som traditionellt bakas direkt över öppen eld.
Gården har varit en helig plats i över 2500 år och arkeologer har hittat altare som användes av greker och romare. Vi kommer att besöka de arkeologiska fyndplatser som finns på gården. Vi befinner oss i en av Siciliens mest berömda kanjoner som berörs av denna fantastiska flod där du kommer att ha möjlighet att simma och dyka. Floden och den gamla dyklagunen gör denna gård till en unik pärla i Siciy där man kan vila i skuggan av majestätiska träd. Vi besöker den gamla vattenkvarnen som håller på att restaureras. Vi kommer att göra en matlagningskurs “Från malet vete till pasta” med våra moderna verktyg. Vi gör oliv- och vinprovning och plockar från vår ekologiska grönsaksodling samt vilda ätbara växter till den sicilianska lunchen som vi tillagar tillsammans.