Utforska två av Sri Lankas UNESCO-listade höjdpunkter på en privat guidad dagsutflykt till Dambulla och Sigiriya-klippan från Negombo. Ni startar er resa kl 0600 från ert hotell i Negombo, där ni blir hämtade av er chaufför. Se till att du har med dig ett frukostpaket om du inte kan äta din måltid på hotellet.
Det första stoppet på resan är Dambullas grottempel dit ni kommer ca kl. 09.30. (Restid 3 ½ till 4 timmar)
Se Sri Lankas landsbygd och byar under resan till det stämningsfulla Dambulla Cave Temple, ett grottkomplex på en klippa fyllt med Buddha-bilder och fresker.
Gå in i de historiska grottorna i Dambullas gyllene tempel, som går tillbaka till 1:a århundradet f.Kr. Se de gamla väggmålningarna som skildrar Lord Gautama Buddhas livshistoria. Titta på hundratals figurer av Buddha och andra gudar utspridda i de fem huvudgrottorna. Besök Cave of the Divine King, Cave of the Great King och Great New Monastery. Se den gigantiska gyllene Buddhastatyn bara en liten bit utanför grottkomplexet.
Cirka kl. 12.30 äter ni lunch på valfri plats (på egen bekostnad) och når Sigiriya kl. 14.30 där ni besöker Sigiriya Rock Fortress. (Restid 35 till 45 minuter)
Den ikoniska klippan Sigiriya reser sig från de centrala slätterna och är kanske Sri Lankas mest dramatiska sevärdhet. Nästan vertikala väggar leder upp till en platt topp som innehåller ruinerna av en gammal civilisation, som en gång tros ha varit epicentrum för det kortlivade kungariket Kassapa
Bestig klippfästningen Sigiriya från 500-talet e.Kr. där kung Kassapa regerade. Gå genom entrén som ramas in av ett lejons tassar, vilket är ganska passande för dess namn, Lion Rock. Se de vackra, obrutna väggmålningarna som gav Sigiriya dess berömmelse. Klättra upp för den branta trappan för att se terrasserade trädgårdar och fortfarande fungerande cisterner. Gå genom tunnlarna som leder till palatset när du får en känsla för förflutna tider.
Turen avslutas kl. 17.30 och ni återvänder till ert hotell i Negombo ca kl. 21.30. På vägen kan du stanna vid restaurang efter eget val och äta middag. (På egen bekostnad)