Njut av en riklig måltid (lunch eller middag) i staden Siena på en guidad matrundtur. Lär dig mer om varje maträtt du smakar när du besöker lokala restauranger, kaféer och historiska matställen. Upptäck vad det lokala köket har att erbjuda. Prova några av de bästa maträtterna i Siena och lär dig lite om den lokala kulturen längs vägen.
Här är en lista över möjliga provningar:
Charkuteri- och ostbricka - Smaka på de bästa charkuterierna och ostarna från området tillsammans med ett gott glas lokalt vin.
Pici cacio e pepe eller med vin - Pici senesi tillverkas på ett sätt som respekterar gamla processer, till exempel tråddragning i brons. Du kan smaka dem kryddade med cacio e pepe eller med vin.
Pappa senese - av bondeursprung, receptet har gått i arv från generation till generation. Med en liten detalj som skiljer den från den traditionella toskanska pappa al pomodoro.
Ribollita - den typiska soppan gjord på bröd och grönsaker, utsökt!
Tonno del chianti - ett gammalt toscanskt recept som görs på fläskkött, rensat i dagar i grovt salt och sedan tillagat 5 timmar i vitt vin och örter.
Ricciarelli - Marsipanbiskvier i form av ett riskorn med en knaprig, skrynklig och sprucken yta täckt av socker och en kornig insida som är mjuk att bita i… utsökt!