Vallis vingård i Gibbston ligger granne med Kinross och odlar några av de bästa Pinot Noir- och Pinot Gris-vinerna som Gibbston någonsin har sett. Grant Taylors namn är synonymt med Central Otago Pinot Noir och han är en av NZ:s mest prisbelönta Pinot Noir-vinmakare. Mest känd är han för att ha vunnit trofén för “Best Pinot Noir” vid en av världens största vintävlingar i London, inte bara en gång utan fyra gånger - en bedrift som ingen annan vinmakare i världen har lyckats med.
Grant är född i Otago och hans vinresa började 18 år innan han etablerade Valli i Napa, Kalifornien, där han hjälpte till att etablera två olika världsberömda vingårdar och samtidigt blev en välkänd vinmakare. När han återvände till Nya Zeeland blev han den första vinmakaren på Gibbston Valley Winery. Under de senaste 19 åren har han gjort de första vinerna för ett antal ikoniska vingårdar i Otago, men nu koncentrerar han sig på Valli, tillsammans med sin begåvade chefsvinmakare Jen Parr.
Valli grundades 1998 med målet att skapa verkliga representationer av Otagos underregioner: Bendigo, Waitaki, Bannockburn och Gibbston. Grant och Jen uttrycker dessa med obeveklig intensitet och renhet, och det var också första gången för regionen - ingen hade försökt att fånga, än mindre bemästra, den växande subregionala intrig som nu har börjat utvecklas som nästa spännande kapitel i Otagos vinhistoria. Denna vinupplevelse kommer att fördjupa dig i den fantastiska världen av Valli-vin.