Har du någonsin velat lära dig hemligheterna bakom det autentiska sicilianska köket? Nu kan du göra det!
Anmäl dig till vår 5-timmars matlagningskurs i centrala Palermo och upptäck hur du lagar de mest traditionella palermitanska rätterna.
Vi börjar vår upplevelse tidigt på morgonen med att träffas vid “Porta Carini”, ingångsdörren till en av de mest berömda marknaderna i staden, Capo. Vi köper allt vi behöver för att skapa den meny som ni har valt tillsammans. Att besöka Mercato del Capo är en mångkulturell upplevelse, de uttrycker helt och hållet den mångfacetterade och kosmopolitiska kulturen i Palermo-området. När vi har handlat färdigt beger vi oss till kockens hem. Här fortsätter vår upplevelse med tillagningen av de mest traditionella sicilianska rätterna. Under kockens överinseende kommer du att upptäcka hur man lagar de mest traditionella palermitanska rätterna och du kommer att lära dig några tips och tricks att ta med hem för att imponera på dina framtida gäster.
Det sicilianska köket, som anses vara ett av de mest kreativa och natursköna i världen, är nära kopplat till de historiska, kulturella och religiösa händelserna på ön. Från förrätten till desserten berättar kocken om varje maträtts ursprung och historia, och detta blir en anledning till jämförelse och utbyte mellan våra kulturer.