På en specialiserad gård i Olmedo på nordvästra Sardinien får du lära dig hur man gör saffranssmakande ost och ricotta.
Under ledning av en skicklig lokal herde kan du prova på de olika stegen i tillverkningen av en unik krydda med många fördelar och njuta av en aktivitet som passar hela familjen, både vuxna och barn. Upplev en dag i naturen, berikad av fascinerande lektioner och berättelser.
I slutet av workshopen kan du avnjuta en provsmakning av typiska sardiska saffransdoftande produkter och upptäcka den fascinerande historien bakom odlingen av denna värdefulla krydda.
FARM
Upplevelsen äger rum på en gård som specialiserat sig på ekologisk odling av saffran och som är certifierad enligt gällande regler. Upptäck hur idén att odla denna värdefulla produkt uppstod genom vägledning av en lokal expert, som kommer att presentera gårdens historia och den ekologiska odlingsmetod som används. Fördjupa dig i varje steg i produktionen genom en workshop på cirka en och en halv timme som hålls av en lokal herde som lär dig hur man gör saffranssmakande ost och ricotta. Avsluta turen den sista halvtimmen med en provsmakning av läckra lokala produkter.
PROVSMAKNING
Provsmakningen omfattar lagrad pecorinoost, ricotta- och saffransbröd, lokal torrkorv, vatten, ett glas rött eller vitt vin från vingårdarna Sella och Mosca samt saffranslikör.