En fantastisk upplevelse i en liten och typisk by i Gallura, i Olbia-området, som får dig att uppleva en verklig resa genom tiden.
Du kommer att upptäcka hemligheterna bakom lång livslängd på Sardinien längs en väg som går runt de centrala punkterna i det sardinska livet: livsstil, vin, mat. Du får lära dig att arbeta med öns gamla pasta med hjälp av traditionella hantverksredskap. Och du får inte missa en utsökt provsmakning med hundraåringarnas rätter och den eviga ungdomens vin!
Allt detta i en magisk och forntida miljö, där tiden verkar ha stannat. Boka och fördjupa dig i Sardiniens historia!
Program:
- Frukost eller välkomstdrink
- Matlagningskurs med färsk pasta: börja resan med att lära känna den sardinska livsstilen och hushållsarbetet. Vatten och semolina kommer att blandas för att ge form åt gammal pasta från olika ursprungsområden. Mellan berättelser om gamla anekdoter och avslöjade hemligheter
- Vinupplevelse: vinet av “evig ungdom” kommer att vara känt. Vi flyttar till byn för att gå till den lilla vinkällaren för att lära känna det sardiska vinet och dess bearbetningssteg med gammal metod: du kommer att lukta dofterna, smaka smaken och beundra dess färger
- Besök på utställningen av de vackraste och mest sällsynta gastronomiska produkterna från Sardinien i världen och utställning av arbetsredskap för alla sardinska konstarter. Det kommer att bli ett dyk in i det förflutna och det kommer att se ut som om det lever de gamla förfädernas liv
- Lunch eller middag: en måltid med olika rätter som leder till det första stadiet av lång livslängd. Du kommer att få smaka på olika rätter från Sardinien, särskilt Gallura, från aptitretare, till första rätter, till desserter, med en mängd hemlagat bröd och vin från vingården; slutligen en mängd digestiver som är typiska för området
Vid intoleranser eller särskilda önskemål måste du kontakta numret i bokningskupongen minst en dag i förväg