I Olbia, på nordöstra Sardinien, får du hjälp av våra expertguider att tillaga traditionell hemlagad sardisk pasta som funnits i generationer, t.ex. gnocchi, ravioli och de berömda culurgiones som är typiska för Ogliastra.
Du kan prova dig fram tack vare värdefulla tips och upptäcka många kuriosa som du kan ta med dig in i ditt dagliga liv. Efteråt kan du smaka på de produkter som du har tillagat med dina egna händer under en välsmakande lunch eller middag med traditionella rätter, men omarbetade på ett modernt sätt med färska och lokala produkter.
Sätt händerna i degen och boka denna upplevelse med din familj och dina vänner!
Under workshopen hjälper vår expertguide dig att tillverka traditionell hemlagad sardisk pasta, till exempel malloreddus, culurgiones eller ravioli med olika typer av fyllningar beroende på säsong.
Varje pastasort har sin egen historia att berätta, med sina egna kuriositeter och egenheter:
- Malloreddus: även känd som gnocchetti, har formen av tunna randiga skal och görs av semolinamjöl och vatten. Du kan smaka dem med olika typer av såser och tillbehör, vanligtvis med köttfärssås och ett generöst strössel av riven sardisk pecorinoost
- Culurgiones: fylld pasta som liknar ravioli, är en kulinarisk specialitet i Ogliastra, centrala östra Sardinien, och avnjuts vanligtvis med en fyllning av potatis, pecorinoost och mynta
- Ravioli: typisk pasta med sötsyrlig fyllning av sardisk ricotta som perfekt kombinerar en blandning av ingredienser mellan sött och salt
Program:
Laboratorium med handgjord pasta som tar cirka 2 och en halv timme
Provsmakning av de produkter som tillagats under workshopen, tillsammans med vatten, vin, frukt och typiska sardinska sötsaker, digestiver och kaffe, varar cirka en timme. Vid intoleranser är det nödvändigt att så snart som möjligt kontakta det telefonnummer som finns i bokningskupongen