Valencia, Spaniens tredje största stad och födelseplatsen för den världsberömda rätten paella, erbjuder en av landets mest spännande matscener att utforska. Denna soliga kuststad har allt: den färskaste fisk och skaldjur från Medelhavet, ett överflöd av färsk frukt och grönsaker, läckra lokala sötsaker och drycker … Det finns så mycket att upptäcka!
Lokalbefolkningen i Valencia träffas för en “picaeta”, ett ord som kommer från verbet “picar”, vilket betyder att äta små bitar av olika rätter som alla delar på. Och det är precis vad du kommer att göra: vi besöker några av stadens bäst gömda gastronomiska pärlor för en hel middag, där vi delar autentiska, traditionella tapas och drycker i det bästa sällskapet.
Denna dynamiska och roliga tapasrunda har fyra stopp som alla är unika och charmiga på sitt eget sätt. Utanför turistområdena kommer varje stopp att visa upp de bästa och godaste tapas och rätter, som läckra “esgarraet” eller “cocas”, skinka eller skaldjurskroketter i kombination med Valencias breda utbud av prisbelönta viner och lokala drycker som “mistela”, allt medan du lär dig om stadens kultur och avslappnade livsstil från vår erfarna, passionerade guide, som hjälper dig att uppleva allt detta genom en lokals ögon.
Denna tur är ett underbart sätt att prova det bästa av Valencias kök samtidigt som du känner att du är på en kväll ute med vänner. En uppslukande upplevelse som garanterar den bästa maten och de bästa drinkarna i unika barer och restauranger som lokalbefolkningen själva besöker.