Välkommen till Acetaia Gambigliani Zoccoli, en av de få kvarvarande vinägerfabrikerna som endast och uteslutande producerar traditionell balsamvinäger från Modena PDO.
Vår resa inkluderar ett guidat besök på Antica Acetaia, där våra vinägerfat lagras, följt av en provsmakning av vår älskade produkt och ett rikt sortiment av lokala delikatesser att kombinera den med.
Du kommer att välkomnas av Mario och Giorgio Gambigliani Zoccoli, som kommer att berätta allt som finns att veta om familjens historia, fabriken, traditionell balsamvinäger från Modena PDO och dess produktion. Turen fortsätter med ett besök i Acetaia som ligger på vinden i villan, där vi förvarar våra dyrbara fat.
Vid denna tidpunkt är du redo för den rika provsmakningen av traditionell vinäger i kombination med några delikatesser som har gjort Emilia-Romagna känt över hela världen.
Meny:
• 3 sorters Parmigiano Reggiano-ost (18 månader, 24 månader och över 30 månaders lagring)
• 2 sorters ricotta (från ko- och fårmjölk)
• 2 sorters omelett med grönsaker (zucchini, paprika och lök)
• 3 sorters bakat focacciabröd (med olja, ost och champinjoner, ost och skinka)
• 8 sorters charkuterier (Prosciutto Crudo di Parma D.O.P., Mortadella di Bologna, salami, ciccioli, coppa, pancetta, coppa di testa, lardo)
• Risotto med Parmigiano Reggiano-ost
• Två typer av desserter (ricottakaka och cheesecake)
• Kaffe
• Hemmagjorda spritsorter (Limoncello och Nocino)