Pasta är den obestridda drottningen av Italien. Vad kan vara bättre än att lära sig att göra färsk pasta för att göra minnet av Italien outplånligt? För att göra allt ännu bättre kommer lektionen att genomföras av en professionell kock som kommer att lära oss att skapa färsk pasta från råmaterialet för att lära oss de olika metoderna för att laga den och krydda den, allt utfört i ett professionellt matlagningslaboratorium.
Lektionen kommer att äga rum på cirka 2-3 timmar och i den första fasen kommer det att läras hur man skapar pastadegen, två typer av deg kommer att göras den klassiska av äggpasta och den typiska sicilianska durumvetedegen som kommer att tjäna till att göra:
- Tagliatelle.
- Fylld pasta.
- Maltagliati.
I den andra fasen av lektionen, när du har gjort färsk pasta med händerna, kan du börja göra de olika kryddorna och lära dig hur du gör det:
- Ragù.
- Norma.
- Siciliansk pesto.
Slutligen kommer kocken att slutföra tillagningen av pastan åt dig så att du kan sitta vid bordet och njuta av provsmakningen av pasta och utmärkt sicilianskt vin som riktiga villor.