Säsongsvariationer, lokala produkter, sparsamhet, harmoni med naturen och tacksamhet är värden som har inspirerat vår relation till naturen sedan urminnes tider. På Forn de la Llotgeta anser vi att traditionella matkulturer är en fantastisk källa till kunskap som kan hjälpa oss att ta itu med stora hållbarhetsutmaningar, inklusive hur vi upplever våra reseupplevelser.
I den här workshopen får du ta del av Mallorcas finaste terroir, typiska rätter och kulinariska traditioner enligt familjerecept och öns matkalender: från säsongens viktigaste ingredienser till ikoniska produkter, allt i kombination med ekologiska viner och ett hållbart matklimat.
Vi samarbetar med små producenter och jordbrukare för att ge dig en kulinarisk upplevelse med den mest genuina hantverksmässiga livsmedelsproduktionen på Mallorca. Du kommer inte bara att njuta av smaken av deras passionerade och hårda arbete utan också ha möjlighet att ta med dig de ingredienser och material som används under workshopen för att du ska kunna kopiera recepten och ta hem den autentiska smaken av Mallorca.
Vi har skapat denna upplevelse för att du på ett djupt, uppriktigt och fördjupande sätt ska få kontakt med vår kultur och hedra traditionell lokal mat. Våra öppna grupper hålls mycket små med högst 8 personer för att ge dig en intim upplevelse. Om du föredrar fullständig exklusivitet kan kurserna också göras privata från 2 till 15 pax och är beroende av tillgänglighet. Kurserna rekommenderas inte för barn under 10 år, men de är välkomna i privata grupper.
Mercado del Olivar ligger i centrala Palma, bara 10 minuter från min ateljé, och är den största typiska marknaden i staden. Denna promenad kommer att låta dig fördjupa dig i dess livliga medelhavsatmosfär. Vi kommer att gå igenom deras frukt-, fisk- och andra delikatessstånd, träffa försäljarna och köpa några av de ingredienser som vi behöver för vår workshop.
Väl i min ateljé börjar vi med en praktisk matlagningsworkshop där vi tillsammans förbereder en komplett mallorkinsk säsongsmeny. Inklusive en aperitif, en förrätt, en huvudrätt, en dessert och naturligtvis lokalt vin.
Provsmakningsmeny
Lokala charkuterier och hantverksostar med vindruvor och mandlar
Mallorcanskt tunnbröd med grönsaker och russin
Kronärtskockor & sobrasada meloso ris tillagade i lerkruka (greixonera)
Gató (mandelkaka) med mandelglass
Alla ingredienser kommer från lokala och hållbara källor. Animaliskt protein är mycket viktigt för att förstå den traditionella mallorkinska matkulturen, men denna workshop kan enkelt göras vegetarisk eller vegansk för privata grupper. Vänligen meddela eventuella kostbehov, så gör vi vårt bästa för att anpassa kursen efter dina behov.
Varaktighet: 1h marknadsvisning + 3h workshop
Om du har mycket specifika kostföreskrifter eller allvarliga matallergier, vänligen kontakta oss innan du bokar online.