På den här rutten utforskar vi den centrala sidan av Kreta och följer den kretensiska historiens stigar där vi får lära känna det traditionella sättet att leva och lära oss allt om produktionen av den berömda kretensiska olivoljan och kretensiska viner.
Vi besöker herdens hus och deltar i ostproduktionsprocessen och slutligen avnjuter vi en fantastisk måltid på en traditionell taverna där vi själva gör kretensiska sötsaker.
Vi får lära känna Kretas landsbygd genom att se lokalbefolkningen i deras dagliga aktiviteter genom att besöka traditionella byar.
Vårt första stopp blir Aposelemis-dammen där vi på nära håll får se den sjunkna byn SFENTYLI.
Sedan besöker vi en av de bästa olivoljeodlingarna i området och får se hur CRETAN OLIVOLJA produceras.
Sedan korsar vi en vacker stig med en fantastisk utsikt, samlar örter och går tillsammans med kretensiska getter.
Vid nästa stopp avnjuter vi Raki med lokala delikatesser i en traditionell by där vi får möjlighet att beundra arkitekturen och se hur invånarna lever.
Sedan anländer vi till en av de bästa vingårdarna på centrala Kreta, där vi får lära oss mer om produktionsprocessen för kretensiska viner genom att prova dem med lokala produkter.
Fulla av vackra bilder fortsätter vi till den där vi kommer att se djur och vi deltar i produktionen av Authentic-ost.
Därefter avnjuter vi vår måltid på en av de mest traditionella tavernorna i området där man gör sötsaker, vilket är en helt unik upplevelse.
Slutligen, fulla av bilder och upplevelser, återvänder vi till hotellet med smaken av det sanna okända Kreta i bagaget.