Njut av en smak av Toscana och prova lokala specialiteter som Buccellato och tordelli på en rundvandring i den muromgärdade staden Lucca. Lär dig mer om varje rätt du smakar medan du besöker lokala restauranger, kaféer och historiska matställen och upptäcker allt som det lokala köket har att erbjuda.
Provsmakningarna på din resa beror på dagens bästa råvaror, tillgången till leverantörer och gruppens önskemål. Din matintresserade guide är här för att visa vägen på en oförglömlig matresa genom Lucca.
Smaka på Buccellato, ett typiskt sött bröd som görs av enkla ingredienser. Denna bakverksprodukt med uråldrigt ursprung, som ursprungligen hade en cirkulär och ringform, har nyligen ersatts av ovala versioner som är mer praktiska att packa och transportera.
Vid ett annat stopp på din vandringstur kan du prova cecina, en typisk tunn focaccia som görs med en blandning av kikärtsmjöl, vatten, salt och olivolja. Mjuk på insidan och krispig på utsidan, detta är ett måste när du besöker Toscana.
En annan typisk toskansk rätt att prova är tordelli, en pasta fylld med alla möjliga godsaker som kött, ost, mangold och mortadella, som serveras med köttfärssås eller med olja och cacioost. Tordelli är en unik specialitet som du bara kan hitta i Lucca.
Toscana är känt för sina kallskurna rätter och Lucca är verkligen inget undantag. Din matresa inkluderar ett stopp för att smaka på de bästa kallskurna i området tillsammans med ett glas lokalt vin.
Din matresa avslutas vid ditt fjärde stopp där du kan prova ett urval av choklad som uteslutande tillverkas i Toscana eller en glassbehandling.