Upplev smakerna av peruansk mat som en lokalbo på denna street food-tur. Du kommer att upptäcka varför Lima kallas Amerikas gastronomiska stad, genom att smaka på dess signaturgrytor, frukter och desserter. Lär dig hur man gör Perus signaturdrink under en lektion i pisco sour.
Efter upphämtning direkt från ditt boende åker du först till Chorrillos hantverksmässiga fiskepir, en av de populära handelsplatserna för marina produkter. Lär dig mer om pirens historia innan du fortsätter till Surquillo-marknaden.
Surquillo Market har blivit något av ett mecka för internationella matälskare efter lovorden från den berömda peruanska kocken Gastón Acurio. Marknaden är öppen varje dag och här säljs en stor mängd livsmedel och kryddor.
Här finns exotiska frukter från Amazonas regnskog, potatis och chilipeppar från topparna av de avlägsna Anderna, färsk fisk och skaldjur från kusten samt kött av olika slag, t.ex. alpacka och marsvin.
Smaka på några exotiska frukter (cherimoya, granadilla och tumbo) och chicha morada (dryck gjord på lila majs) och fortsätt sedan din gastronomiska upplevelse på två snabbmatsrestauranger för att smaka på deras olika specialiteter.
På La Huerta Chinen, som specialiserar sig på kreolska blandningar, kan du prova den berömda Causa Limeña (mosad gul potatis kryddad med limefrukter, chilipeppar och fylld med kyckling).
På Alto K Fish är de specialiserade på fisk och skaldjur. Du får smaka på deras marina trio (fiskceviche, ris med skaldjur och bläckfiskfläsksvålar).
När du har ätit dig mätt besöker du Limas historiska stadskärna och promenerar längs de gamla gatorna och beundrar de imponerande balkongerna, kyrkorna och kolonialhusen. Se huvudtorget i Lima, katedralen, regeringspalatset, San Francisco-klostret och dess katakomber.
Senare kan du smaka på spanska churros (fyllda med manjar blanco eller konditorivaror med vitt socker). Besök sedan en lokal bar för att lära dig mer om Perus flaggskeppsdryck, pisco sour (gjord på druvpisco, limos, sirap, äggvita och angostura bitter).
Som ett sista stopp kan du besöka Chabuca Granda-avenyn för att prova de peruanska munkarna som lokalbefolkningen kallar picarones (gjorda av sötpotatisdeg med honung).