Följ med Nicole på denna praktiska matlagningskurs och utforska curryns många ansikten medan hon skapar en måltid som kombinerar lite av de gamla stilarna med några nyare västerländska smaker. Nicole lär dig att laga currykyckling (och tofu för vegetarianer), göra det osyrade tunnbrödet roti samt alla tillbehör och desserter. Njut sedan av en trerätters lunch som innehåller alla recept från kursen.
När lunchen är klar avnjuter du en trerätters smakfestival på en veranda med vacker utsikt över Karibiska havet.
Nicole undervisar på ett mycket informellt sätt och förklarar matens historia och berättar historier om hur det var att leva i Västindien. Man tror att curry kom till Karibien med indiska kontraktsanställda tjänare efter att slaveriet avskaffats. Curry har ett enormt inflytande på det karibiska köket. Varje ö har sin egen speciella blandning av kryddor för att få till en underbar gryta. Många debatter har hållits i köken om vilken ö som har den bästa curryn… Men alla är överens om att curry och roti är en av de där trösträtterna som man längtar efter när man har varit borta från ön ett tag.
- Vegetariska alternativ finns tillgängliga.
En typisk meny innehåller följande:
Cocktails: lokal juice, vatten från husets cisterner och Nicoles gammaldags rompunch
Förrätt: kokoschips, grobladschips och/eller kassavachips
Huvudrätt: Abbys västindiska kycklingcurry, dhal puri roti
Tillbehör: rostad pumpa, spenat kokt i kokosmjölk
Dessert: individuella tårtor med kokosgrädde