Få en introduktion till den bästa maten som Heraklion har att erbjuda genom att bjuda på traditionella kretensiska rätter och exceptionella lokala viner! Följ med på en oförglömlig smakresa genom Heraklions lokala stadsdelar.
Efter att ha träffat din lokala guide börjar du med ett traditionellt grekiskt kaffe, även känt som ellinikós kafés. Lär dig varför grekerna älskar kaffe och se det bryggas på traditionellt sätt i sand och lär dig “cup reading”, en månghundraårig tradition som läser din framtid.
Njut av Heraklions välkända bougatsa i ett familjeägt företag som har behärskat sin bougatsa-teknik sedan 1922. Bougatsa består av en fyllning av grynpudding, ost eller köttfärs mellan lager av phyllo och är ett bakverk som du inte får missa när du är i staden.
Fortsätt till en lokal marknad där du får träffa de lokala försäljarna och lära dig mer om deras produkter. Provsmaka några av de grundläggande ingredienserna i det kretensiska köket, t.ex. oliver, skorpor och ost. Bli en ostprovningsexpert genom att få lokala tips och lära dig hur man hittar de bästa lokala ostarna. Smaka på öns berömda olivolja och ta reda på varför ekologisk kretensisk olivolja är en av de bästa oljorna i världen.
Slå dig ner för en lokal ekologisk kötträtt eller om du vill visa hur modig du är, prova en rätt som älskas av de flesta kretensare: stekta sniglar.
Fortsätt till ditt sista stopp och smaka på några lokala kretensiska viner i en familjeägd butik. Tänk på att vinframställningen på Kreta har en lång historia som går tillbaka till bronsåldern. Innan du åker får du inte glömma att fråga din lokala guide om fler tips på vad du kan se, göra och äta under din vistelse.