Upptäck de fantastiska vinerna från CorteCorbo medan du vandrar genom de underbara vingårdarna och kantinen med vägledning av en riktig irpinsk vinmakare (Guidad tur till Cortecorbo vingårdar och kantina). Du får höra om ursprunget till alla irpinska viner, men också historien om ett litet familjevinföretag med en lång tradition.
Den andra delen av din resa kommer att vara en matlagningskurs. Du kan lära dig hur man gör och tillagar pizza i en gammal vedugn eller hur man tillagar handgjord pasta som Ravioli. Att lära sig samtidigt som man har roligt är obligatoriskt.
Koppla av med en typisk lång lantlig lunch och vinprovning, samtidigt som du provar sex olika sorters vin från Cortecorbo vingård. Du kommer att få lära dig mer om Taurasi docg, vindiamanten i söder.
Oavsett vilket kommer du att njuta av en måltid där lokala rätter väljs ut för att hylla egenskaperna hos våra vackra viner.
Gästfrihet, unika produkter och glädje är de ingredienser som krävs för att erbjuda en oförglömlig upplevelse…..
Kom för att dela viner, natur och berättelser med rätt personer….
1) Guidad tur på Cortecorbos vingårdar: vi erbjuder en sensorisk och historisk fördjupning för att hjälpa till att uppleva det forntida ursprunget till Irpinian-viner, Taurasi docg (det viktigaste röda vinet i södra Italien) och historien om familjen Cortecorbo.
2) Guidad tur i Cantina: upptäck hur vin görs genom att lyssna på en riktig vinmakare i en suggestiv atmosfär. Du kan också smaka på de olika vinskördarna för att förstå effekterna av de olika åldrande träfaten.
3) Matlagningskurs: lär dig hur man gör pizza och “Maccaronara” (typisk irpinsk handgjord pasta). Samtidigt som du har roligt kan du lära dig den urgamla konsten att göra handgjord pasta och pizza. Pizza tillagas i en vedugn för att smaka på resultatet av matlagningskursen.
4) Vinprovning och lunch på landsbygden: De viktigaste irpinska vinerna från vingården Cortecorbo kommer att provas under lunchen: Tre röda viner (Taurasi docg 2016, Aglianico doc 2017, Campi Taurasini doc 2016). Tre vita viner (Fiano di Avellino docg 2020, Greco di Tufo docg 2020, Coda di volpe doc 2019).
Antipasto
Irpinska ostar, bruschetta, salami och kastanjer: rätt med kastanjesoppa/ tre olika sorters ostar (provolone dop, pecorino)/ handgjord salami/ bruschetta med tomater och grön paprika. Pizzan som skapas under matlagningskursen tillagas live i vedugnen
Portata principale:
Ravioli med pumpakräm: Handgjord ravioli med pumpakräm gjord på ekologiska grönsaker odlade av en lokal bonde med riven kryddad pecorino bagnolese
Maccaronara al Ragù: Handgjord lång pasta med tomatsås gjord på lokalt kött och tomater.
Straccetti di Vitello: Kalvfärs med körsbärstomater, ruccola, parmigiano reggiano och balsamvinägerkräm.
Efterrätt: Tiramisù