Efter upphämtning på mötesplatsen i Sorrento åker ni en kort tur till en bondgård på Sorrentohalvön. Här blir du först varmt välkomnad av den fjärde generationens ägare med familj och därefter tar han dig med genom fruktträdgårdarna.
Längs vägen kommer du att träffa vänliga djur som är viktiga för ett hållbart jordbruk. Mitt i den hundraåriga olivodlingen får du sedan lära dig hur gården producerar några av världens finaste extra jungfruoljor. Se den stora omsorg som krävs för att producera så många fruktträd och andra säsongsbetonade grönsaker som används som bas för det världsberömda medelhavsköket. Se traditionella plockningstekniker och titta på underhållande demonstrationer och förklaringar. Besök gårdens bikupor och lär dig varför bin är så viktiga i ekologiskt jordbruk. Oroa dig inte, du kommer inte att bli stucken! Därefter kan du vandra bland de 800 citronträden och upptäcka hur gården producerar citrus med unik smak, symbolisk för Sorrentohalvön. Din guide kommer att förklara hur citronerna plockas, hur de berömda “Pergolas” byggs och vad de används till. Framför dig kan du beundra den vilda kastanjeskogen.
När rundvandringen är klar kan du besöka familjens gamla vinkällare och lära dig hur rött vin fortfarande tillverkas med hjälp av den gamla vinpressen och ta reda på hur kött lagras. Gå till provsmakningsområdet för att prova gårdens färska produkter, inklusive hemlagad lemonad, väldoftande olivoljor i olika specialiteter på hembakat bröd, citrusmarmelader och honung. Avsluta turen med en utsökt lunch. Den första traditionella rätten kommer att tillagas med säsongens produkter. Njut sedan av en citrondessert som toppas med ett glas limoncello, den italienska likören. Du kommer till och med att lära dig familjens recept! Med full mage kan du koppla av på resan tillbaka till Sorrento där du släpps av på samma mötesplats.