Cagliari, södra Sardinien, den underbara huvudstaden på denna ö. Här kan du upptäcka det gamla receptet på den läckra pastan culurgiones.
Den begåvade Damiano och hans syster är värdar och du får lära dig ett recept som har gått i arv i generationer och som Damiano har lärt sig av sin mormor sedan barndomen. Du kommer att få en så kallad “scivedda” (behållare) och visas hur man tillagar pastan. Därefter förbereder du fyllningen innan du smakar av alla ingredienser. Därefter bearbetas degen (som tidigare fått vila) och den typiska stängningen av culurgiones “a spighedda” (i form av ett öra) påbörjas.
När alla culurgiones har avslutats sätter sig alla till bords för att njuta av aptitretarna med ett glas vin, medan vattnet kokas för den stora måltiden. Denna måltid kommer garanterat att glädja din gom!
Receptet på culurgiones kommer från Damianos mormor som ibland tillagade culurgiones hemma med hela familjen på söndagar eller under högtider. Det ursprungliga receptet på culurgiones kommer från Ogliastra-provinsen (sydöstra Sardinien) där varje län har sitt typiska recept. Under denna laboration kommer du att lära dig culurgiones-receptet från staden Jerzu.
Klassen hålls av Damiano och hans syster. Om det mot förmodan skulle uppstå olägenheter i sista minuten kommer de att ersättas av kvalificerad personal som tidigare deltagit i denna kurs.