Ta del av en 2,5 timmars praktisk kulinarisk upplevelse där du gör traditionella strudel i en liten grupp. Ta del av en praktisk kulinarisk upplevelse när du gör traditionella strudel. Baka 2 olika strudel med valfri fyllning och njut av att äta dem efteråt.
Ta dig till den lokala partnerns privata lägenhet i centrala Budapest. Tillsammans med din professionella kock får du veta mer om strudelns historia, en typisk dessert från det Habsburgska riket vars ursprung kan spåras till det turkiska inflytandet i Ungern. Lär dig mer om dessertens betydelse för bröllopsmiddagar på landsbygden, samt om det ungerska köket, seder och bruk och vardagslivet i stort.
Sedan kan du glädja dig åt att lära dig den lokala partnerns mammas recept, som gör den sträckta versionen av strudeln. Sträck den elastiska degen för hand tills den är mycket tunn, under ledning av din kock. Fyll dina strudel med typiska fyllningar - som vallmofrön med pumpa, söt eller salt kål och söt kesokräm - och sätt sedan in dem i ugnen för att grädda.
Medan du väntar kan du smaka på andra typiska ungerska smårätter och dricka lite Palinka (fruktkonjak), ungerskt vin, läsk, mineralvatten, te eller kaffe. När strudeln är klar kan du sätta dig ner och njuta av den tillsammans med din grupp. Slutligen, ta med dig recepten hem så att du kan återskapa strudeln för din familj och dina vänner.