Vår pintxo-upptäcktsupplevelse börjar med en genomgång i vår butik @TourneBilbao. Vi vill att du ska förstå matens betydelse för hur vi relaterar till varandra och de speciella små knepen för att göra det som en lokalbo. Ribera Market, den största täckta matmarknaden i Europa och där Michelin-stjärnachefer och vanliga medborgare fyller på med något av det bästa som staden har att erbjuda
Sedan är det dags att dyka ner i den gamla staden och dess dolda hemligheter, så vårt första stopp blir en av de klassiska barerna där “txikiteros”, de lokala vindrickarna, sjunger sånger medan de dricker. Om vi har tur får vi möjlighet att dela ett vin och en klassisk aperitif med dem och diskutera traditioner och symboler i Baskien. Därefter beger vi oss till det symboliska Plaza Nueva för att smaka på 2 pintxos och lära oss mer om det lokala baskiska vinet: Txakoli på en av de lokala barerna.
När vi har besökt den gamla stadsdelen korsar vi floden för att komma till Ensanche, stadens ekonomiska centrum. Vi besöker en mycket historisk bar och får möjlighet att smaka på Rioja-viner samt pintxos som blandar det mest avancerade köket med de mest traditionella smakerna av lokala produkter.
Här slutar resan och du kommer inte bara att få en massa goda pintxos, utan också få en ny inblick i den lokala kulturen och traditionerna. Och viktigast av allt, du kommer att känna dig som en äkta Bilbaíno.