Njut av en spännande upplevelse och upptäck den gamla sardiska osttillverkningstraditionen på företaget Argiolas Formaggi, ett ledande företag inom mejerisektorn i Dolianova, nära Cagliari, på södra Sardinien. Du kommer att delta i en guidad tur som blir en riktig resa genom de sardinska får- och getmjölksostarnas historia och hemligheter och bevittna de olika produktionsfaserna: mjölkanalys, de olika recepten, saltning i saltlake, mognadslagring och slutligen beredning, förpackning och transport. Du kommer att delta i en workshop om hantverksmässig osttillverkning, med möjlighet att skapa osten och slutligen smaka på den. I slutet av turen får du dessutom en provsmakning av lokala produkter tillsammans med ett vin från de bästa vingårdarna på Sardinien.
Laboratorium
I osttillverkningsverkstaden, som leds av experter, bereds osten på ett hantverksmässigt sätt, och det finns möjlighet att skapa sin egen ost och smaka på den eller ta den med sig. En pedagogisk och upplevelsebaserad upplevelse som gör att du kan upptäcka hemligheterna med osttillverkning och dess process steg för steg, från koagulering av mjölken till formning och saltning. Rolig och lärorik workshop för både vuxna och barn med överlämnande av ett minnescertifikat.
Företag
Argiolas Formaggi, ledande inom mejerisektorn, har i över 60 år producerat pecorino- och getostar med fokus på innovation, forskning, respekt för traditioner och engagemang för miljömässig hållbarhet.
Provsmakning
I slutet av upplevelsen kommer du att kunna smaka på tre eller fyra av gårdens mest kända ostar, tillsammans med ett glas lokalt vin. För minderåriga eller de som inte gillar vin kommer det att finnas vatten.
Tyvärr kan vi inte garantera att det finns alternativa ostar för laktosintoleranta.