Efter upphämtning på ditt hotell eller i kryssningshamnen har du möjlighet att besöka Trstenos botaniska trädgård, 30 minuters bilresa från Dubrovnik. Under ett 45 minuter långt besök kan du utforska en renässansträdgård som anlades 1492 och som är full av exotiska växter och träd. Nästa stopp är den lilla byn Majkovi, där du kan smaka på några av de bästa inhemska produkterna som regionen har att erbjuda, inklusive hemlagade ostar, lokala oliver, utsökt torkat kött, nybakat bröd, honung som produceras av värdarna och ett brett utbud av hemlagad sprit och kroatiska viner.
Fortsätt längs den höga Napoleonvägen och njut av den majestätiska utsikten över Elaphitiöarna när du kommer ner till Ston. I staden finns en av Europas äldsta saltfabriker, Europas näst största stenmur och några av de godaste ostronen vid Adriatiska havet. Ett fåtal modiga turister är intresserade av att gå längs murarna, som sträcker sig över 5,5 kilometer av branta sluttningar. Om du föredrar att ta en simtur, dricka en kopp kaffe eller prova färska ostron, kommer din guide gärna att tillgodose dig.
På vägen tillbaka till Dubrovnik återvänder du till Majkovi för en extravagant hemlagad måltid i traditionell kroatisk stil som kallas ispod peke i ett 300 år gammalt familjehus. Njut av färsk getost, grönsaker från trädgården och ung get eller lamm som tillagas långsamt hela dagen under en stor järnklocka som kallas peka. Fisk- och skaldjursmenyn består av bläckfisk eller grillad fisk med potatis och grönsaker, hemgjort vin och dessert. Vid ankomsten tillbaka till Dubrovnik kommer din chaufför att släppa av dig vid ditt boende.