Familj traditionell villa belägen på en liten kulle 30 meter från vägen och bara 1 km till centrum av Pollença och 100 meter från infarten till staden, så man behöver inte behöver ta bilen. Den har sin egen härlig terrass, trädgård, pool och tak BBQ med matplats.
Den har en hemtrevlig atmosfär med originaldetaljer i Mallorca landsbygden gamla liv, takbjälkar, terrakotta klinkers och öppna stenmurar
Boendet är i två plan. I första våningen finns ett stort vardagsrum, en matsal, ett välutrustat kök också equipated med en maträtt-maskin med en antik öppen spis och ett badrum. I den andra våningen hittar du de tre sovrum (2 tvåbäddsrum och en dubbel) equipated med luftkonditionering och ett badrum, alla nytta av strålande utsikt över böljande landskap, Serra de Tramuntana bergs och Puig de Maria.
Norra Mallorca: Den norra delen av ön är där Serra de Tramuntana bergen når de högsta topparna som Puig Major (1445 m), Massan (1364 m.) Och Puig Tomir (1102 m.). Det är också där Lluch klostret ligger i en dal 500 m. över havet, till vallfartsort se Moreneta (en mörk Madonna).
Berget skyline i Port de Pollença är hisnande, med sina unika former och färger.
North Mallorca stränder kännetecknas av den steniga stranden av Serra de Tramuntana bergen som gömmer stränder som Cala Sant Vicenç, Cala Boquer, Cala Figuera och Cala Murta.
Port de Pollenca och Alcúdia är mer familjeorienterade eftersom de har långa stränder med vit sand, klart vatten och närliggande pinjeskogar. En av de mest underbara stränderna i norra Mallorca är stranden Formentor, avbildad på många vykort.
Ät på Mallorca: Som en ö med bördig jord och en lång tradition av odling av marken, är vår kost baserad på fläsk, fisk och skaldjur, grönsaker och stora mängder olivolja.
Du hittar lätt mer autentisk Mallorca mat i mindre turistiska områden.
Några av våra specialiteter som du inte får missa är:
- Pa amb oli. Är en stapelvara i Mallorca kultur. Det betyder bokstavligen "bröd och olja", men det handlar oftast någon tomat samt. Normalt äter vi den med ost, serranoskinka eller ens med några fikon, som traditionellt.
- "Sobrasada" är en Mallorca fläsk salami-style korv med tillsats av röd chili peppar.
- "Tumbet" är lager av stekt potatis med aubergine, tomater, paprika och vitlök.
- "Arroz brut" betyder ordagrant "smutsiga ris" och det är en grönsaker och kött soppa med en mycket tjock och mörk lager (det är därför det verkar vara smutsig)
- "Ensaimada", en söt, rullade bakverk, är en annan berömd Mallorca specialitet. Du hittar den här lätt i bageriet.
Mallorca vin: Vinframställning har varit en del av kulturen i Mallorca bor i århundraden.
I likhet med den franska AOC beteckning, säkerställer "Denominacio d'Origen" klassificering av kvaliteten på Mallorca viner. De viktigaste vinproducerande områden är:
- Binissalem är den mest kända området i Mallorca för vinproduktion. Det är här som den pånyttfödelse av branschen började på 1990-talet. Detta vin är slät och elegant, och mognat på ekfat.
- Pla och Llevant. är där de första vinstockarna odlades tillbaka i romartiden. Både enda sort och blandningar görs här, med Chardonnay, Moscatell, Moll, Macabeo och Parellada druvor tar center-scenen.
- Serra de Tramuntana. Fjällen skapa ett mikroklimat för vingårdar i denna region, vilket innebär att de resulterande viner är utmärkande för detta område. Det finns några vingårdar i Pollença, kallad Mortixt.