Löwenbräukeller slog upp dörrarna för allmänheten 1883 som en restaurang och pub. Innan dess hade platsen under flera årundraden uteslutande använts som bryggeri. I dag är Löwenbräu känt över hela världen som en bryggare av äkta tysk öl.
Löwenbräu har en speciell anknytning till Münchens berömda oktoberfest. Dess öl har serverats under festivalen vart enda år sedan 1810, och de har en speciell oktoberfestöl (Oktoberfestbier) som även går att smaka på under resten av året. Nuförtiden sponsrar Löwenbräu två stora tält under oktoberfesten och Löwenbräus namn fortsätter att vara intimt förknippat med Münchens stolta bryggeritradition.
Löwenbräus bryggeri och pub erbjuder många olika avdelningar som besökarna kan njuta av. En de mest populära är den enorma ölträdgården, som kan rymma upp till tusen människor på en gång. Under de varmare månaderna kommer lokalinvånare klädda i traditionella lederhosen och dirndl hit för att koppla av med en kall öl under träden. När som helst på året är restaurangen en bekväm plats att prova på bayerska rätter. Njut av ev något att drickaeller måltid på takterrasen där du också får en härlig utsikt över ölträdgården.
Den ursprungliga Löwenbräu-ölen framställs i enlighet med Reinheitsgebot, en tysk renhetslag som infördes 1516. Denna lag togs fram för att hålla ölen fri från ohälsosamma ingredienser som svamp och säv, och sägs vara den äldsta lagen om livsmedelssäkerhet i världen. De bayerska bryggerierna är stolta över att föra denna tradition vidare och många tar fortfarande lagen på största allvar.
Lövenbräu är öppet alla dagar i veckan. Det ligger bara tio minuters promenad från centrum, men känner du dig lite rund under fötterna efter ditt besök finns det även en spårvagnshållpalts utanför.